2011. április 12., kedd

Vegetáriánus Brassói aprópecsenye

Hozzávalók: 30 dkg szójakocka, 1 kg burgonya, 1 fej hagyma, 1 szál póréhagyma, 5 gerezd fokhagyma, só, bors, fűszerpaparika, olaj, 0,5l víz, steak fúszerkeverék, bio vegeta
Elkészítése: A vizet felforralom, vegetával, sóval, borssal fűszerezem, a szójakockát ebben a forró, befűszerezett vízben legalább egy órát áztatom.  A hagymát, póréhagymát, 2 gerezd fokhagymát apróra vágom és olajon megpirítom, a lecsöpögtetett szóját ráteszem, átpirítom, piros fűszerpaprikával, sóval, borssal fűszerezem,  majd kevés vízzel felöntöm, hogy kissé ellepje. Fél órát főzöm, hogy csak egy kevéske, sűrű szaftja legyen. Közben a burgonyát megtisztítom, apró kockákra vágom és sós vízben puhára főzöm. Forró olajban pirosra sütöm. A megsült burgonyát a kész szójához hozzászedem, jól összekeverem, ízlés szerint még borsozom és a 3 gerezd apróra vágott fokhagymával megszórom. Friss salátával tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése