2011. február 5., szombat

Baconbe göngyölt csirkemáj


A pirosra sült szalonnás csirkemáj falatok és az édes-savanyú íz kombinációja új élményt nyújt. Kacsa vagy pulyka májból is kiváló!


Hozzávalók:
60 dkg csirkemáj, 30 dkg bacon szalonna, 4-5 gerezd fokhagyma, olaj

Köret:
sáfrányos citromos rizs

A csirkemájat megmosom, lecsepegtetem, az edényt enyhén kiolajozom. Minden csirkemájat 1-1 szelet baconbe göngyölök, fogvájóval megtűzöm. A fokhagymát apróra vágom és a tetejére szórom, mindegyik darabra bőven jusson. Forró sütőben szép pirosra sütöm. Közben megforgatom, meglocsolom a szafttal.

A rizst olajon megpirítom majd megfőzöm és sóval, borssal, sáfránnyal, citromhéjjal és lével, petrezselyem zölddel fűszerezem.

Gyöngyhagyma vagy más édeskés savanyúság illik hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése