A pirosra sült szalonnás csirkemáj falatok és az édes-savanyú íz kombinációja új élményt nyújt. Kacsa vagy pulyka májból is kiváló!
Hozzávalók:
60 dkg csirkemáj, 30 dkg bacon szalonna, 4-5 gerezd fokhagyma, olaj
Köret:
sáfrányos citromos rizs
A csirkemájat megmosom, lecsepegtetem, az edényt enyhén kiolajozom. Minden csirkemájat 1-1 szelet baconbe göngyölök, fogvájóval megtűzöm. A fokhagymát apróra vágom és a tetejére szórom, mindegyik darabra bőven jusson. Forró sütőben szép pirosra sütöm. Közben megforgatom, meglocsolom a szafttal.
A rizst olajon megpirítom majd megfőzöm és sóval, borssal, sáfránnyal, citromhéjjal és lével, petrezselyem zölddel fűszerezem.
Gyöngyhagyma vagy más édeskés savanyúság illik hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése