Egy gyors és könnyen készíthető édesség sütés nélkül.
Hozzávalók:
25 dkg gesztenye massza
10 dkg vaj
20 dkg gy.é. mézes keksz
csipetnyi só
250 ml tejszín
10 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj
20 dkg gy.é. mézes keksz
csipetnyi só
250 ml tejszín
10 dkg étcsokoládé
15 szem mandula
cseresznye/befőtt, kb. 3 ek víz
30 ml rum aroma
A kekszet ledaráljuk, néhány szemet a tálaláshoz félreteszünk. A gesztenye masszát áttörjük, 6 dkg puha vajjal kikeverjük, a kekszmorzsát beletesszük, tejszínnel összekeverjük,hogy jól formázható masszát kapjunk. Esetleg kevés vizet is tehetünk bele. A rum aromát is beledolgozzuk.
A csokit a maradék vajjal felolvasztjuk, a tejszínből öntünk bele, hogy sűrű, de csorgatható állagú bevonónk legyen. A vajtól és tejszíntől még fényesebb és finomabb lesz a bevonónk! Melegen tartjuk.
A gesztenyés masszából nedves kézzel golyókat formálunk. A közepébe egy-egy szem meggyet helyezünk. A félretett kekszekre ültetjük, csokival lelocsoljuk, mandulaszemmel díszítjük. Picit hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon a bevonó és fogyaszthatjuk is.
Nagyon krémes és nagyon gyors finomság!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése