2011. február 8., kedd

Gesztenyegolyók

Egy gyors és könnyen készíthető édesség sütés nélkül.

Hozzávalók:
25 dkg gesztenye massza
10 dkg vaj
20 dkg gy.é. mézes keksz
csipetnyi só
250 ml tejszín
10 dkg étcsokoládé
15 szem mandula
cseresznye/befőtt, kb. 3 ek víz
30 ml rum aroma

A kekszet ledaráljuk, néhány szemet a tálaláshoz félreteszünk. A gesztenye masszát áttörjük, 6 dkg puha vajjal kikeverjük, a kekszmorzsát beletesszük, tejszínnel összekeverjük,hogy jól formázható masszát kapjunk.  Esetleg kevés vizet is tehetünk bele. A rum aromát is beledolgozzuk.
A csokit a maradék vajjal felolvasztjuk, a tejszínből öntünk bele, hogy sűrű, de csorgatható állagú bevonónk legyen. A vajtól és tejszíntől még fényesebb és finomabb lesz a bevonónk! Melegen tartjuk.
A gesztenyés masszából nedves kézzel golyókat formálunk. A közepébe egy-egy szem meggyet helyezünk. A félretett kekszekre ültetjük, csokival lelocsoljuk, mandulaszemmel díszítjük. Picit hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon a bevonó és fogyaszthatjuk is.
Nagyon krémes és nagyon gyors finomság!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése