2011. április 12., kedd

Szezámos rántott tofu

Hozzávalók: 2 csomag füstölt tofu, 20 dkg zsemlemorzsa,  3-4 ek.szezámmag, 0,5 dl olaj, 1 dl olíva olaj, só, bors, 4 gerezd fokhagyma, 2 ek. mustár, 1 ek. szója olaj, csipet cukor,
Elkészítés: A tofut kb. 1 cm vastagságú szeletekre vágom, és az olíva olaj, szója olaj, só, bors, cukor, mustár és fokhagymából álló pácban kb. 2 órát hideg helyen érlelem.
A zsemlemorzsát a szezámmaggal összevegyítem. A pácból a tofu szeleteket lecsöpögtetve a morzsában jól megforgatom és enyhén kiolajozott sütőlemezre helyezem. Forró 200 C-os sütőben 10 percig sütöm, majd egyszer megfordítva további kb. 6-8 percig szép pirosra sütöm. Köretként mellé roppanósra párolt brokkolit, rizst, vagy burgonyapürét ajánlok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése