2011. február 5., szombat

Túrógombóc


Egyszerűen és gyorsan készíthető – a hagyományos recept rövidebb változata, főzés nélkül. Azonban az ízén és állagán ez nem érzékelhető, sőt még rezgősebb és könnyebb is a hagyományosnál!


Túrógombóc imádók elkészülni, vigyázz, kész, rajt…. Mindössze 20 perc és fogyasztható!

Hozzávalók:
0,5 kg túró, 0,5 l tej, 12 dkg gríz, só, 1 vaníliás cukor, kb. 15 dkg porcukor, 15 dkg morzsa, 1 dl olaj/zsír/vaj, 2 kk. fahéj, 3 dl tejföl
A grízt a tejben puhára főzzük, kicsit kihűtjük, a túrót és cukrot, vaníliás cukrot hozzá keverjük, valamint egy csipet sót teszünk bele. A masszát állni hagyjuk. Az olajon a morzsát szépen megpirítjuk. A tejfölt a fahéjjal, ízlés szerint cukorral szép simára keverjük.
Vizes kézzel gombócokat formázunk a túrós masszából, a morzsában megforgatjuk, a fahéjas tejföllel nyakon öntve szervírozzuk.
Laktózmentes változatban is készíthető, ehhez laktózmentes tejtermékeket vásároljunk.
Garantáltan mindenki imádni fogja!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése