2011. február 5., szombat

Lazacfilé burgonyapürével és brokkolival

Az új kedvencünk: Lazacfilé burgonyapürével és brokkolival. Az egyik favoritunk, mióta beszerezhető a lazac. Elkészítése is könnyen és gyorsan megy, nem lehet elrontani! Könnyű étel, a szemet is gyönyörködteti!


Hozzávalók:
60-70 dkg friss lazacfilé, 3 ek mustár, 2 kk. cukor, só, bors, fél citrom leve, 2 dl olaj, 2-3 gerezd fokhagyma, petrezselyemlevél, tárkony

Ezekből pácot készítünk.

A lazacfilét a pácban hűtőbe rakva 1 napig érleljük. A pác mindenhol fedje jól el. Vastagabb szeletekre vágjuk, 4-5 cm széles darabokra. A páclével együtt kevés olajjal sütőtálba helyezzük. Forró sütőben egyszer megfordítva 8-10 percig sütjük. A külseje ropogós, a belseje puha és omlós legyen.

Burgonya püré:
1,5 kg burgonyát meghámozunk, kockára vágva sós vízben puhára főzzük kb. 25 perc alatt.

10 dkg vajat, 1,5 dl tejszínt/tejfölt, sót, borsot teszünk hozzá és habosra keverjük.

Brokkoli:
500 g (1 nagy fej)
só, víz, fél citrom leve, 1 ek. olaj

A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük.
Fedő alatt a hozzávalókkal ízesítve roppanósra pároljuk.

Ízlésesen tálra rendezzük a halat, a brokkolikat, a burgonyapürét megformázzuk, mellé helyezzük, majd citrommal, kevés szafttal meglocsolva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése