2011. február 5., szombat

Fokhagymakrémleves

Nálunk nem telhet el hét hagyma- vagy fokhagymakrémleves nélkül! Jó magyar fokhagymát használok, ez a tökéletes alap. Megunhatatlan számunkra. Hamarosan a francia hagymaleves magyar változata is olvasható lesz itt! És nem csak a franciák kedvelik, ezt garantálni fogom!

Hozzávalók:
4 nagy fej fokhagyma, 2 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, 1 közepes burgonya, 3 ek. liszt, só bors, cukor, 0,5 dl olaj, 1,5 dl víz

Tálaláshoz:
reszelt sajt 15 dkg, pirított kenyérszeletek, személyenként kettő

A hagymát kockára vágom, a fokhagymát megtisztítom, a gerezdeket is apróra vágom, az olajon megpárolom – picit pirítom. A vízzel felöntöm, fűszerezem, felforralom. A burgonyát meghámozom és apróra vágom, beleteszem. Kb. 15 percig főzöm, a 2dl tejfölt a liszttel, pici vízzel simára keverem, ezzel besűrítem a levest. Felforralom és még 10 percig főzöm. Utána fűszerezem – sóval, borssal.
Picit lehűtöm és botmixerrel pépesítem – szép krémes, egynemű legyen. Pirított kenyérszeletekkel és reszelt sajttal tálalom.

Olcsó, finom és egy tányér sosem elég!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése