2011. március 2., szerda

Pizza kifli

Hozzávalók:
A tésztához: 1kg liszt, 45g élesztő, 1 kanál cukor, 2,5dl tej, 2 dl víz, 0,5 dl olaj
A töltelékhez: 20 dkg sonka, 20 dkg  ementáli sajt, 1 mozzarella sajt, 1 kis cs. olajbogyó, só, bors, fokhagyma, olíva olaj, petrezselyem, bazsalikom, oregánó,  2 ek.szezámmag
Fűszervajhoz: 20 dkg vaj, mustár, só, cukor, bors, citromlé, 3 gerezd fokhagyma, petrezselyemzöld, zöld fúszerek izlés szerint. Jól összedolgozzuk a puha vajat a hozzávalókkal és utána jól lehűtjük.
A mozzarella sajtot szeletekre vágom, olíva olajjal, a fűszerekkel jól bepácolom. Az olívabogyót összevágom.
A tejet meglangyosítom, a cukrot beleteszem, az élesztőt belemorzsolom. Letakarva  meleg helyen felfuttatjuk. A lisztet egy nagy tálba tesszük, 0,5dl olajat beleöntjük, megsózzuk, az élesztős tejet beleöntjük, és még kb. 2,5 dl langyos vizzel jól összedolgozzuk. Egy rugalmas, lágy tésztát készítünk. Majd kb. 40 percig meleg helyen a duplájára kelesztem. A tésztát 4 felé osztom, cipót formázok belőle, és kerek lappá nyújtom. A lapot 8 felé vágom átlósan, 8 db háromszög forma lesz belőle. A tésztaháromszögeket megtöltöm a csíkokra vágott sajttal és sonkával.m a többit  a mozzarellával és olajbogyóval. A szélesebb résztől a csúcsig feltekerem és kissé meghajlítom kifli formára, majd a kiolajozott tepsibe teszem egymás mellé. Szezámmaggal megszórom a tetejét, forró sütőben kb. 20 perc alatt megsütöm.


Ketchuppal és a fűszervajjal melegen vagy hidegen fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése