2012. június 29., péntek

Házi mogyorókrém



Házi mogyorókrém avagy Nutella

Hozzávalók: 200 g törökmogyoró, 50 g mandula, 150 g étcsokoládé, 150 g tejcsokoládé, 50 g tejpor, 4 dl házi tej, 50 g kakaópor, 30 g xilit- nyírfacukor, csipetnyi só

A mogyorót 200 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük, majd morzsoljuk le a külső, papírszerű héját. A mandulát 2-3 percre  forró vízbe mártva húzzuk le a héját. A mogyorót és a mandulát daráljuk le. A tejet forraljuk fel, adjuk hozzá a xilitet és a tejport, a feldarabolt csokoládékat, csipet sót. Teljes olvadásig keverjük.  Keverjük el a mogyorót a mandulával, adjunk hozzá kevés forró tejet és botmixerrel amennyire csak tudjuk turmixoljuk finom pasztává. Végül a többi csokis keverékkel turmixoljuk jó alaposan össze. Melegen még folyékony állagú lesz, hűtőben hűtsük le, így fogja elérni a kívánt állagot. Hűtőben tartsuk fogyasztásig, maximum 4-5 napig tartható el, de addigra úgyis elfogy!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése