2013. március 6., szerda

A fiatalság forrásai

Hogyan lehet késleltetni az öregedést?
Közhelynek számít, hogy a pozitív életvitellel, gondolkodással beszéddel.
Tudtad például, hogy a legtöbb gyümölcs- és zöldségféle mágikus
"anti-aging" hatással rendelkezik?
Számos tudományos vizsgálat eredménye bizonyította ugyanis, hogy a bőséges
gyümölcs- és zöldségfogyasztás (kivonatolt formában is) nagy mértékben
csökkenti a betegségek kialakulásának rizikóját, energikusabbá tesz, és a
testtömeget is szabályozza. Lényeges még ezenkívül az elfogyasztott víz
mennyisége, minősége, tisztasága.

*A 3+1 legjobb étel öregedés ellen*

Három étel(féleség) más táplálékokhoz képest messze a legjobbnak bizonyult
Az öregedés elleni harcban; a Harvard Egyetem tudósai szerint e csodaszerek
vissza is fordíthatják az idő előtt beindult káros folyamatokat.

A kutatók a kérdéses ételeket széleskörűen tanulmányozva - korábbi
vizsgálatok eredményeit is figyelembe véve - bizonyították, hogy valóban
működhet a fiatalító hatás. Fiatalodjunk minden nap!

*** A Harvard egyetem tudósai szerint az egyik legjobb fiatalító szernek
tűnik a JÓ MINŐSÉGŰ VÖRÖSBOR (1 dl/nap), amelynek fő alkotóeleme a
resveratrol teszi jóval fiatalabbá és élénkké az embert.

*** Hasonló csodaszernek kiáltják ki a kutatók a cukorszegény KESERŰ
CSOKOLÁDÉ (60% feletti tartalom) is (5 dkg/nap) .

A kedvelt édesség valódi előnyét az antioxidánsok jelentik, amelyek az
aktív összetevőkben találhatók.

*** Szintén hatásos fegyver az öregedés ellen a mindennapi két három csésze
ZÖLD TEA (nem filteres),
hatásának titka a nagy mennyiségű flavonoidban
keresendő. A zöld tea kiváló forrása a katekineknek. A zöld és fekete teát
fogyasztók további előnyökre is számíthatnak: rendszeres teázással például
a szívbetegségek kialakulása is csökken.

***+* Azért a negyedik helyezettet is érdemes megemlíteni ez a
cukor-nélküli ASZALT SZILVA (5 dkg/nap 4-5 szem), amely lekvár vagy
gyümölcslé formájában is kiváló.
Ez a gyümölcs súlyarányosan egyik legmagasabb ORAC értékkel
rendelkezik,néhány szem naponta már önmagában a minimális napi ORAC érték
felét tartalmazhatja.

Mindehhez lúgos, vagy lúgosított víz (1l/késhegynyi gyógyszertári
szódabikarbóna) felnőttenként legalább három liter!
További fontos helyezettek a búzafűlé, a fokhagyma az almaecet és a
virágméz!

ORAC : a fiatalodás mérőszáma :)

Az ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity = Oxigéngyök Abszorbciós
/elnyelő/ Kapacitás) egy nemzetközileg elfogadott szabványrendszer az
élelmiszerek és táplálék-kiegészítők antioxidáns kapacitásának mérésére.
Több száz különböző antioxidáns létezik, melyek magukban foglalják a
vitaminokat, ásványi anyagokat, aminosavakat, enzimeket és a növényi
antioxidánsokat. Mivel a tudósok sem ismerik minden növény antioxidáns
összetevőjét, kifejlesztettek egy tesztet, amely kimutatja egy anyag teljes
antioxidáns kapacitását. Ez az ORAC teszt.

Az ORAC érték pontosan megmutatja egy bizonyos élelmiszer, kiegészítő vagy
összetevő szabadgyök pusztító és semlegesítő képességét.

Minél magasabb az ORAC érték, annál jobb antioxidánsról beszélünk!

Vagyis, minél magasabb az ORAC érték, a szóban forgó élelmiszer, ital,
gyümölcs, táplálék-kiegészítő, vitamin vagy kémiai anyag annál
hatékonyabban képes lassítani az öregedési folyamatot, valamint gátolni a
betegségek kialakulását.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése