Hogyan lehet késleltetni az öregedést?
Közhelynek számít, hogy a pozitív
életvitellel, gondolkodással beszéddel.
Tudtad például, hogy a legtöbb
gyümölcs- és zöldségféle mágikus
"anti-aging" hatással rendelkezik?
Számos
tudományos vizsgálat eredménye bizonyította ugyanis, hogy a bőséges
gyümölcs-
és zöldségfogyasztás (kivonatolt formában is) nagy mértékben
csökkenti a
betegségek kialakulásának rizikóját, energikusabbá tesz, és a
testtömeget is
szabályozza. Lényeges még ezenkívül az elfogyasztott víz
mennyisége,
minősége, tisztasága.
*A 3+1 legjobb étel öregedés ellen*
Három
étel(féleség) más táplálékokhoz képest messze a legjobbnak bizonyult
Az
öregedés elleni harcban; a Harvard Egyetem tudósai szerint e
csodaszerek
vissza is fordíthatják az idő előtt beindult káros
folyamatokat.
A kutatók a kérdéses ételeket
széleskörűen tanulmányozva - korábbi
vizsgálatok eredményeit is figyelembe
véve - bizonyították, hogy valóban
működhet a fiatalító hatás. Fiatalodjunk minden nap!
*** A
Harvard egyetem tudósai szerint az egyik legjobb fiatalító szernek
tűnik a JÓ
MINŐSÉGŰ VÖRÖSBOR (1 dl/nap), amelynek fő alkotóeleme a
resveratrol teszi
jóval fiatalabbá és élénkké az embert.
*** Hasonló csodaszernek kiáltják
ki a kutatók a cukorszegény KESERŰ
CSOKOLÁDÉ (60% feletti tartalom) is (5
dkg/nap) .
A kedvelt édesség valódi előnyét az antioxidánsok jelentik,
amelyek az
aktív összetevőkben találhatók.
*** Szintén hatásos fegyver
az öregedés ellen a mindennapi két három csésze
ZÖLD TEA (nem filteres),
hatásának titka a nagy mennyiségű flavonoidban
keresendő. A zöld tea kiváló
forrása a katekineknek. A zöld és fekete teát
fogyasztók további előnyökre is
számíthatnak: rendszeres teázással például
a szívbetegségek kialakulása is
csökken.
***+* Azért a negyedik helyezettet is érdemes megemlíteni ez
a
cukor-nélküli ASZALT SZILVA (5 dkg/nap 4-5 szem), amely lekvár
vagy
gyümölcslé formájában is kiváló.
Ez a gyümölcs súlyarányosan egyik
legmagasabb ORAC értékkel
rendelkezik,néhány szem naponta már önmagában a
minimális napi ORAC érték
felét tartalmazhatja.
Mindehhez lúgos, vagy
lúgosított víz (1l/késhegynyi gyógyszertári
szódabikarbóna) felnőttenként
legalább három liter!
További fontos helyezettek a búzafűlé, a fokhagyma az
almaecet és a
virágméz!
ORAC : a fiatalodás mérőszáma :)
Az ORAC (Oxygen Radical Absorbance
Capacity = Oxigéngyök Abszorbciós
/elnyelő/ Kapacitás) egy nemzetközileg
elfogadott szabványrendszer az
élelmiszerek és táplálék-kiegészítők
antioxidáns kapacitásának mérésére.
Több száz különböző antioxidáns létezik,
melyek magukban foglalják a
vitaminokat, ásványi anyagokat, aminosavakat,
enzimeket és a növényi
antioxidánsokat. Mivel a tudósok sem ismerik minden
növény antioxidáns
összetevőjét, kifejlesztettek egy tesztet, amely kimutatja
egy anyag teljes
antioxidáns kapacitását. Ez az ORAC teszt.
Az ORAC
érték pontosan megmutatja egy bizonyos élelmiszer, kiegészítő vagy
összetevő
szabadgyök pusztító és semlegesítő képességét.
Minél magasabb az ORAC
érték, annál jobb antioxidánsról beszélünk!
Vagyis, minél magasabb az
ORAC érték, a szóban forgó élelmiszer, ital,
gyümölcs, táplálék-kiegészítő,
vitamin vagy kémiai anyag annál
hatékonyabban képes lassítani az öregedési
folyamatot, valamint gátolni a
betegségek kialakulását.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése