2013. március 6., szerda

Tofu golyók


Fokhagymás-zöldfűszeres
1 cs. füstölt tofu, 1 ek. olivaolaj, 5 dkg vaj, 1 főtt burgonya, 2-3 gerezd fokhagyma, só, bors, zöldfűszerek, citromlé, 1 kk. mustár, petrezselyemzöld, kapor, snidling ízlés szerint.
A tofut és a burgonyát villával összetörjük, majd az apróra vágott fűszerekkel alaposan összedolgozzuk, golyókat formázunk belőle, hideg helyen tároljuk, 2-3 napig fogyasztható.


Bolognai csípős
1 cs. tofu, 2-3 ek. olívaolaj, 2 ek. darabolt paradicsom, 2 ek. lenmagpehely, egy marék darált dió v. napraforgómag, bazsalikom, oregánó, só, bors, chilipaprika, citromlé, fűszerpaprika, fokhagyma, 4-5 szem olajbogyó.
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk és golyókat formázunk belőle. Ugyancsak hidegen tároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése