2013. április 17., szerda

Élő csokikocka

Élő csokikocka - narancsos-banános krémmel



Hozzávalók:


Tészta: 2 csésze lenmagpehely, 2 csésze darált dió,1 csésze napraforgómag,vanília rúd/vaniliás cukor, 200 g datolya, 5 dkg mazsola, 2 ek.kakópor/karob por, csipet só, 1 narancs leve, 0,5 dl kókuszolaj

Krém: 2 érett banán, 2 narancs, 1 alma, 2 ek. útifűmaghéj,  1 ek. citromlé,  fahéj, 1 ek.xilit

Csokimáz: 2 ek. kakaópor, 0,5 dl kókuszolaj,  1 ek. xilit, pici víz
Díszítéshez narancs és almaszeletkék


A tészta hozzávalóit aprítóval/mixerrel alaposan összekeverjük,  amikor kész az egynemű massza hozzáadjuk a megolvasztott kókuszolajat és két egyenlő részre osztjuk. Az egyik adag tésztát a forma aljára simítjuk. Kb. 25x35 cm-es formára lesz szükségünk.
Krémhez a gyümölcsöket az aprítóval összedolgozzuk, beletesszük a fűszereket, a 2 ek. útifűmaghéjat, szép sima krémet készítünk, és a tészta tetejére terítjük, egyenletesen vastagságban elkenjük.
Majd a következő tésztaréteget tesszük óvatosan rá.
A kakaót az olajjal, xilittel együtt forró víz fölött megolvasztjuk, ha túl sűrű lenne, kevés meleg vizet teszünk hozzá, hogy jól kenhető máz legyen belőle és a tészta tetejére öntjük, simítjuk.
Hűtőben tároljuk, forró vízbe mártott késsel tudjuk szépen felszeletelni. Tálaláskor frissen vágott gyümölcsökkel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése