2013. december 9., hétfő

Málnás-karamellás élő torta

Három rétegű  Málnás- karamellás élő torta

 Hozzávalók:
Tésztaréteg: 1 csésze lenmagpehely, 2 csésze dió, 10 dkg aszalt szilva beáztatva, kókuszreszelék a forma aljára, 100 g beáztatott datolya
Málnakrém: 40 dkg málna, ebből a szép, nagy szemeket félretenni a díszítéshez, méz v. xilit,1 ek. citromlé, 2 kanál útifűmaghéj, citromfű levelek
Karamellkrém:  200 g datolya beáztatva, 0,5 dl kókuszolaj, szegfűszeg, kardamom, fahéj, csipet só, vaníliarúd, kevés meleg víz

Először a tésztát készítjük el: a magvakat ledaráljuk, a datolyával és a szilvával összeturmixoljuk, majd a kókuszreszelékkel megszórt forma aljára terítjük ezt a sűrű masszát, egyenletesen elosztjuk.
Krémréteg: a málnát, citromlevet, ízlés szerint mézet összeturmixoljuk és kb. 2 ek.útifűmaghéjjal összekeverjük, hogy szép, sűrű krémet kapjunk, ezt egyenletesen a tésztára terítjük.
Végül a datolyát a kókuszolajjal és a fűszerekkel összedolgozzuk, jól kihabosítjuk, egy kis meleg víz segítségével és a málnarétegre kenjük.
A félretett mosolygós málnaszemekkel és citromfű levelekkel kidíszítjük. 1-2 órát hűtőben pihentetjük, utána forró vízbe mártott élet késsel tudjuk könnyedén felszeletelni.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése