2013. december 9., hétfő

Feketeszedres-csokis élő torta

Fekete-szeder egy igazi nyári gyümölcs. Idén extra édes és nagyszemű volt. Alkotásra ihletett.

 Hozzávalók: 
A torta tésztatája  1 csésze dió,1 csésze napraforgómag, 1 csésze lenmagpehely, 10 dkg aszalt szilva, 10 dkg datolya felhasználásával készült. Ezeket a hozzávalókat beáztatjuk, majd összeturmixoljuk. A kókuszreszelékkel megszórt tortaforma aljára terítjük a masszát, egyenletes rétegben eloszlatjuk.



Szedres krém: kb. 40 dkg feketeszeder, 2 db alma, méz/xilit ízlés szerint, 2-3 ek. útifűmaghéj, 1/3 vaníliarúd.
Mindezt a turmixban jól összedolgozzuk és a tésztarétegre terítjük. 


Csokikrém: 200 g datolya, 0,5 dl kókuszolaj, 3 ek. kakaópor, csipet só, vanília, fahéj, kevés meleg víz. Az így kapott krémet harmadik rétegként óvatosan felkenjük a szedres réteg tetejére.
A díszítéshez félretett szederszemeket szépen elrendezzük a torta tetején, aranymazsolával, kókuszreszelékkel és mentalevéllel színesítjük a sütit. Jól lehűtjük, majd meleg vízbe mártott késsel ügyesen felszeleteljük. Ugye, szép lett?!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése