2013. december 18., szerda

Marcipános-narancsos házi szaloncukor



Hozzávalók (kb. 35 db-hoz)
25 dkg marcipán massza, 4 ek. kókuszliszt, 4 ek. narancslé, 1 narancs lereszelt héja, 10 dkg aszalt sárgabarack, 2 ek. kókuszliszt a formázáshoz, 5 ek. kakaópor, 0,5 dl. kókuszolaj, pici víz, fahéj, 3 ek.xilit v. más édesítőszer ízlés szerint.


Nagyszerű ízkavalkád :)

Elkészítése
A sárgabarackot apró darabokra vágjuk, ezzel a marcipán masszát, kókuszlisztet, narancslevet, narancshéjat jól összegyúrjuk, és kókuszliszttel meghintett lapon kinyújtjuk, megsodorjuk és kb. 2 cm-es darabokat vágunk belőle, majd szaloncukor formára igazítjuk. A kakaóport a xilittel, vízzel, fahéjjal, kókuszolajjal vízfürdő fölött felolvasztjuk, mikor kissé kihűlt a cukrokat megmártjuk benne, úgy hogy minden oldalán alaposan bevonja a csoki és rácsra tesszük megszáradni. Másnap tudjuk csomagolni az elkészült nyalánkságot.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése