Gyors és egyszerűen elkészíthető.
Hozzávalók:
dió, napraforgó, szezám, lenmagpehely, török mogyoró, amaránt, tökmag 1-1 csészével, 1 csésze aszalt sárgabarack, 1 csésze aszalt szilva, ezeket szintén beáztatjuk.
Jön még bele 2 db alma, aki szereti édesebben, az tehet bele mézet v. más
alternatív édesítőt, mazsolát stb. ha az állaga megkívánja majd még kis víz is
mehet bele.
Elkészítése
A magvakat összetörjük, a sárgabarackot, szilvát, almát összeturmixoljuk. Az egészet összekeverjük, majd fűszerezzük: jöhet fahéj, szegfűszeg, szegfűbors, vanília, szerecsendió, ánizs, kardamom ízlés és hangulat szerint.
Golyókat formázunk a masszából és külön-külön szezámmagban, vagy napraforgóban, vagy kakaóporban,
vagy kókuszreszelékben meghempergetjük.
Jó étvágyat hozzá, fogyasszátok egészséggel!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése