2013. december 20., péntek

Marinált zöldségek

 Vegán alapétel: Marinált zöldségek
Hozzávalók: piros, sárga, zöld paprika, lila hagyma, póré, paradicsom,uborka, káposzta, cukkini, karalábé, sárgarépa. Minél több fajta zöldség és minél színesebb összeállításban.










Öntet: 1 rész szezámolaj, 2 rész olíva olaj, 3 rész szőlőmagolaj, ínyenceknek tökmagolaj
1 citrom leve és lereszelt héja, só, bors, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 kk. xilit vagy méz, 1 csokor zöldfűszer: bazsalikom, petrezselyem, tárkony, kapor ízlés szerint. 3 dkg tökmag, ledarálva. Ezeket az összetevőket turmixban jó alaposan, egyneműre összekeverjük, 2-3 órára hűtőbe tesszük

Elkészítése pillekönnnyű! A zöldségeket megtisztítjuk, egyforma darabokra vágjuk és egy tálba tesszük. Az öntettel meglocsoljuk, jól átforgatjuk benne a zöldségeket, 1-2 órát érleljük és frissen fogyasztjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése