Az új kedvenc élő édesség:
Mandulakrémmel töltött füge
100 g mandulaliszt (a héj nélküli mandulát finomra daráltam), 5 dkg kókuszliszt, 1 db
édes alma, 0,5 dl kókuszolaj, csipet só, 3 evőkanál méz
A fűszerek: 1/3 vaníliarúd kikapart belseje, egy gondolatnyi fahéj, 2-3
evőkanál narancslé, 1 narancs lereszelt héja
Díszítésnek piros gyümölcs, pl. aszalt áfonya vagy gránátalma szemek, narancshéj és diógerezdek
A fügét úgy fordítjuk, hogy a szára fölfelé álljon, majd a tetején 1/3 részéig bevágjuk, a belsejét amennyire tudjuk
kikaparjuk, hogy a tölteléknek legyen bőven helye.
A többi hozzávalót mind a mixerbe tettem és egy nagyon szép egynemű, habos
mandulakrémet készítettem belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése