2014. március 31., hétfő

Lenmagos-diós élő kenyér

Lenmagos-diós élő kenyér

Hozzávalók: 3 rész (csésze) lenmagpehely, 1 rész búzacsíra, 1 rész napraforgómag, 1 rész dió, 1 lereszelt alma, fűszerek ízlés szerint: só,bors,borsikafű, fokhagyma, 2 ek. olíva olaj,0,5 dl víz, 3 ek.útifűmagpor



A lenmagot, búzacsírát,  napraforgót, diót az aprítóba (mixerbe) teszem és felaprítom, a többi hozzávalóval elvegyítem és egy tésztát készítek belőle. Ezt kenyér formára alakítom és éles késsel 0,5 cm vastagságú szeleteket vágok belőle, amelyeket az aszalóban v. sütőben szárítok kb. 2óra hosszat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése