Afrikai harcsafilé roston, zellerrel fűszerekkel...
80 dkg afrikai harcsafilé, tengeri só, bors, tárkony, kurkuma, gyömbér, chili, 1 citrom leve, 1 dl olíva olaj, 1 fej fokhagyma, 2 evőkanál víz. Ezekből páclevet készítünk, a halak mindkét oldalát alaposan bekenjük vele. Kb. 2-3 órát hideg helyen tárolva pácoljuk.
Továbbá:
1 cs. zellerszár, 30 dkg gomba szárával, kevés kb. 10 dkg füstölt tarja/sonka.
1 cs. zellerszár, 30 dkg gomba szárával, kevés kb. 10 dkg füstölt tarja/sonka.
Amikor a hal jól átvette a pác ízeket tepsibe tesszük, kevés olajjal és grill fokozaton szép pirosra sütjük. Félidőben a feldarabolt zellert és gombát hozzá tesszük, a sonkával megszórjuk és együtt készre sütjük. Párolt rizs illik hozzá. A zellertől egy nagyon kellemes és különleges ízvilágot kap a halunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése