2011. február 12., szombat

Túróval töltött zsemle

Hozzávalók:
10 db másnapi zsemle, 0,5 kg túró, 6 dl tej, 2 pohár tejföl, só, bors, fokhagyma, petrezselyem zöld, mustár, kömény, 30 dkg füstölt sajt

A zsemléket kettévágjuk, a belsejüket egy tálba kaparjuk. Ebből lesz a töltelék. Hozzáadjuk a túrót, 1 pohár tejfölt, a fűszereket, 20 dkg reszelt sajtot és jól összedolgozzuk. Egy tálba öntjük a tejet, a szikkadt zsemléket jól beleforgatjuk, a töltelékkel megtöltjük és kiolajozott tepsibe ültetjük őket. A tetejüket a másik tejföl és a maradék reszelt sajt keverékével megkenjük és kb. 20 perc alatt 200 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Idény jellegű salátával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése