2013. április 17., szerda

Medvehagymás pogácsa

Medvehagymás pogácsa


Hozzávalók: 500 g liszt, 25 dkg zsiradék, 1 dl tej, 1 dl tejföl, 2 tojássárgája és 1 a kenéshez, só, 3 dkg élesztő, 1 dkg cukor, 2 ek. só, két nagy csokor medvehagyma, 5 dkg reszelt sajt.

Az élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatjuk, a lisztet egy tálban a sóval és a zsiradékkal, 1 dl tejföllel, 2 tojássárgájával és az élesztős tejjel összedolgozzuk.
A medvehagymát apróra vágjuk. A tésztát kiterítjük, megszórjuk medvehagymával, feltekerjük, majd újra kiterítjük, még egyadag medvehagymát terítünk rá, újra feltekerjük, összegyúrjuk és kb. 1 órát letakarva pihentetjük, kelesztjük.
A megkelt tésztát kinyújtjuk ujjnyi vastagságúra, és megkenjük a tetejét a felvert tojássárgájával, késsel berácsozzuk, pogácsa szaggatóval közepes méretű pogácsákra kiszaggatjuk.
 Sajttal is megszórhatjuk. Forró sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése